Renovations

GVC Apartment

Renovations

YEAR
2018

TYPE
Interior renovation

SURFACE
110,45 m2

PHOTOGRAPHY
Sonsoles Miguel
www.sophiaproduccions.cat

PROJECT COLLABORATORS
Silvia Maisonave, Architect

Complete renovation of a flat at Les Corts neighborhood in Barcelona. Change oh the existing distribution to adapt it to the new needs. The interior partitions of the kitchen and the hall are demolished to integrate the kitchen into the main living-dining room space and thus achieve a single large space with lots of light and ventilation. we get a new bathroom and a dressing room connecting to the bedroom suite. With the new distribution, independent day and night zone is achieved, and the advantages of the original construction that offer cross ventilation and ventilation and natural lighting in all the rooms are enhanced. All exterior carpentry is also changed, insulation is added and the floor is equipped with more efficient facilities to improve the energy performance of the apartment.