Renovations

MRC Apartment

Renovations

YEAR
2019

TYPE
Interior renovation

SURFACE
39,65 m2

PHOTOGRAPHY
Gael del Rio + Luca Banni
http://gaeldelrio.com/

PROJECT COLLABORATORS
Silvia Maisonave, Architect
Bernuz-Fernandez, Architects
Structures consultant

Integral renovation of a corner apartment in the old town part of Barcelona. With the renovation it is proposed to: a change of distribution to found the new needs of the user, ensure the minimum appropriate measures of each space, ensure lighting and natural ventilation of all rooms and improve energy performance of the floor. After the demolition of the existing partitions that divided the floor into very small spaces, the new ones are raised to obtain a new distribution for a one-bedroom apartment, with a complete  bathroom and a single large space composed of an integrated living-dining room-kitchen. Special attention has been paid to the aesthetic recovery of the original elements of the floor, leaving the original structure formed by wooden beams and ceramic revolts and discovering the brick in one of the loading walls.